امروز : جمعه, ۸ اسفند , ۱۳۹۹ - 15 رجب 1442
تصرف و پاکتراشی جنگلها به نام و به کام گسترش شهرها قابل توجیه نیست
(عکس تزئینی است)
شهاب محمدی تصریح کرد: فواید جنگل و چوب در همه زیستگاهها به دلایل متعدد محیط زیستی، اجتماعی، اقتصادی، سیما و منظر، تلطیف هوا و تنفسی به طور کلی از لحاظ اکولوژیکی بسیار حایز اهمیت می باشد. تولید اکسیژن، حفظ خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سیل و حفظ آب در منابع زیر زمینی، تولید محصولات داروئی و جانبی چوبی، ایجاد زیستگاههای منحصر بفرد برای گونه های جانوری و ارایه سیمای بصری منحصر بفرد تنها جزئی از اهمیت درخت، جنگل و عرصه های آن می باشد.
وی با بیان اینکه قطع یک عرصه جنگلی به منزله قطع اکسیژن و از بین بردن تمام مزایای مزبور می باشد، خاطر نشان کرد: دغدغه قاچاق چوب و از بین بردن مراتع و عرصه های جنگلی به نام تأسیس مسکن و به کام متعدیان تصرف عرصه برای ساخت خانهباغها، زراعت و باغداری چالش محیط زیستی و نیز اقتصادی بوده و از لحاظ علمی ثابت شده است که هیچ گونه عمل زراعی و باغی از لحاظ اکولوژیکی نمیتواند کارکرد درختان جنگلی را جبران کند. به همین خاطر است که ارزش اکولوژیکی یک هکتار جنگل ۲۰ برابر اراضی زراعی محاسبه شده است.
محمدی بیان کرد: متاسفانه قوانین ما در کشور برای قاچاقچیان چوب به حد کافی بازدارنده نیست و با طرح تنفس جنگل های شمال ذیل برنامه ششم توسعه هجوم قاچاقچیان به جنگل های زاگرسی بسیار گسترده و تشدید شده است.
شایان ذکر است قانون تنفس جنگل های شمال از اواخر سال ۹۵ به اجرا گذاشته شد و بر اساس آن قرار است در پایان سال سوم اجرا، هرگونه بهرهبرداری تجاری و صنعتی از چوب جنگل های کشور ممنوع شود و دولت نیز مجاز به تمدید قراردادهای طرح های جنگلداری که مدت اجرای آن به اتمام میرسد، نیست.
شهاب محمدی , محیط زیست کردستان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.