به پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما خوش آمدید معرفی و یا تبلیغ رویدادهای علمی و کسب و کارها به معنای تائید آنها نیست در مورد صحت آنها جویا شوید

انجام مطالعات تاثیر تغییر اقلیم بر خشک شدن تالاب‌ها ضروری است - پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) می فرماید:
۞ هر مسلمانی درختی بنشاند یا کشته‌ای بکارد و انسان یا پرنده یا چارپایی از آن بخورد، برای او صدقه محسوب می‌شود ۞
Saturday, 23 November , 2024
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ - 22 جماد أول 1446
شناسه خبر : 2106
  پرینتخانه » دریایی و تالاب تاریخ انتشار : 06 بهمن 1398 - 15:57 | 435 بازدید | ارسال توسط :
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران:

انجام مطالعات تاثیر تغییر اقلیم بر خشک شدن تالاب‌ها ضروری است

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: باید مطالعات تأثیر تغییر اقلیم در خشک شدن تالاب‌ها صورت گیرد تا سهم تغییر اقلیم و سو مدیریت در این روند مشخص شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما به نقل از خبرگزاری مهر، علی ارواحی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی تالاب‌ها گفت: این مدل مطالعاتی در تالاب بختگان انجام شده و تهیه آن برای دریاچه ارومیه نیز در دستور کار قرار دارد.

وی به مدیریت زیست بومی تالاب‌ها اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه در ماده ۳۸ تبصره د بر مدیریت زیست بومی تالاب‌ها تاکید می‌شود که ۲۰ درصد از تالاب‌هایی که شرایط بحرانی دارند، باید بر این اساس روند بهبودی را طی کنند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران ادامه داد: برای ۱۷ تالاب برنامه مدیریت تهیه و ابلاغ کردیم که در ادامه ابلاغ این برنامه‌ها فعال سازی مدیریت فرابخشی تالاب‌ها را داریم، همچنین در حال تهیه تدوین این برنامه برای ۱۷ تالاب دیگر هستیم که در حال طی کردن مراحل نهایی هستند.

ارواحی تاکید کرد: البته فقط نوشتن و ابلاغ برنامه کافی نیست بلکه باید بخش‌های مختلف در کنار هم قرار گیرند تا کار حفاظت از تالاب‌ها پیش رود که در این میان یکی از مهمترین بخش‌ها، مطالبات اجتماعی است که باید افزایش یابد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: می‌دانیم که منابع آبی کشور محدود است و معیشت بخش زیادی از مردم وابسته به تالاب است که بر این اساس موضوع الگوهای مردمی در احیای تالاب‌ها را مد نظر قرار داریم که این کار را در دریاچه ارومیه انجام دادیم و ۱۰۶ روستا در اجرای آن مشارکت کردند و بررسی‌ها نشان داد که با اجرای این طرح ۳۵ درصد در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.

وی تاکید کرد: در واقع مردم و جامعه به عنوان اصلی‌ترین ذی فنفعان تالاب‌ها باید وارد عمل شوند و در احیای تالاب‌ها مشارکت داشته باشند، موضوع گردشگری و طبیعت‌گردی در تالاب‌ها نیز مساله مهمی برای درآمد پایدار اهالی است که باید مورد مدیریت قرار گیرد که امیدواریم این کارها به عنوان الگو و مدل در برنامه‌ها نهادینه شود. همچنین تهیه طرح‌های کسب و کار و ارزش‌گذاری تالاب‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

ارواحی تصریح کرد: با توجه به اهمیت تالاب‌ها باید بتوانیم کارکرد آن را حفظ کنیم و برای این منظور باید حداقل آب وارد آن شود تا کارکردش حفظ شود، مثلاً الان تراز آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۱ متر است که هنوز با تراز اکولوژیک آن یعنی ۱۲۷۴ متر فاصله داریم اما در ۵ سال آینده روند بهبود خواهد یافت که این فقط با همکاری اهالی بومی و نهادهای مختلف میسر شد. تا زمانی که نظام بهره‌برداری صحیح نباشد نمی‌توانیم به حفاظت از تالاب‌ها امیدوار باشیم.

نویسنده : پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | منبع خبر : mehrnews.com
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.