Thursday, 21 November , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 6160
پرینتخانه » گلستان
تاریخ انتشار : 15 مرداد 1399 - 19:43 | 553 بازدید | ارسال توسط : پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
مشکلات روستای زیارت
توقف ساختوساز روستای زیارت گرگان همت جمعی میطلبد
توجه به حقوق مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید حقی از آنان تضییع شود و باید تلاش کنیم مجوزهایی صادر نشود که در آینده مجبور به ابطال آن باشیم.
نویسنده : پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
| منبع خبر : پایگاه سازمان امور اراضی کشور
برچسب ها
آثار ملی کشور , امور اراضی و منابع طبیعی , جهاد کشاورزی , دهستان استرآباد جنوبی , روستای زیارت , روستای زیارت گرگان , سازمان امور اراضی کشور , گرگان , مهندسی رودخانه
به اشتراک بگذارید
https://zistsima.ir/?p=6160
تعداد دیدگاه : ۰
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
حصار ساختمانهای سیمانی و آپارتمانها در زیارت روز به روز بلندتر میشود و حریم منظری بافت تاریخی این روستای تاریخی در انبوهی از سازههای ناهمگون در حال فنا شدن است. به عقیده مسئولان این روستا توقف حرکت قطار ساختوساز روستای زیارت گرگان همت جمعی میطلبد و تنها با فعالیت چند دستگاه مانند امور اراضی و منابع طبیعی کار ساز نیست و به نتیجه مطلوب نمیرسد.
طبیعت بکر روستای زیارت گرگان در منطقه جنگلی – کوهستانی شمال گرگان سالهاست که رو به ویرانی رفته و به جای کوچه پس کوچه های خاکی و سنگی، برج های مدرن و آپارتمانهای بیقواره در حال قد کشیدن است گویی که قطار ساختوساز غیرمجاز در زیارت خیال ایستادن و توقف ندارد.
زیارت در سالهای نه چندان دور یکی از مراکز اکوتوریستی گلستان و جزو روستاهای هدف گردشگری کشور بود، اما آب و هوای سرد و معتدل و طبیعت بکر آن رفتهرفته مورد توجه سودجویان قرار گرفت و اقتصاد روستا که در گذشته بر پایه کشاورزی، دامداری و صنایع دستی استوار بود به مرور جای خود را به ویلاسازی، فروش اراضی و اجاره سوئیت داد اما حالا که دیگر جایی برای طبیعت باقی نمانده است، مسئولان برای تخریب ساختوسازها به صف شدهاند.
به گزارش ایرنا، هادی حقشناس استاندار گلستان در جلسه چندی قبل شورای پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز استان گفت: باید تیمی با محوریت دفتر فنی استانداری بر ساختوسازهای غیرمجاز بهخصوص در روستای زیارت نظارت و تخلفات را با جدیت پیگیری کند.
مدیرکل محیط زیست گلستان هم با اشاره به مصوبات کارگروه فرماندهی مبارزه با زمینخواری استان گفت: با تشکیل پلیس انفال با حضور دستگاههای متولی اقدامات بازدارنده در روستای زیارت تشدید شده و با نظارت مستقیم معاون پیشگیری از وقوع جرم، پایشهای مستمر در زیارت در خصوص تجاوز احتمالی به اراضی ملی و ساختوساز غیرمجاز در حال انجام است.
محمدرضا کنعانی به اقدامات محیط زیست در خصوص مقابله با ساختوساز در اراضی واقع در منطقه حفاظت شده جهاننما در پیرامون روستای زیارت نیز اشاره کرد و گفت: با هدف افزایش نظارت و پایش بر ساختوسازها، پاسگاه شبانهروزی در این روستا دایر شده و مأموران به صورت ۲۴ ساعته مشغول رصد و پایش منطقه هستند.
روستای زیارت و مناطق پیرامونی آن در داخل منطقه حفاظت شده جهاننمای استان گلستان واقع است که بر اساس قوانین و مقررات ساختوساز در این اراضی ممنوع و مستوجب مجازات است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: برای ارتقای سطح نظارتی بر ساختوسازهای زیارت، نقشهای با محوریت تصویربرداری فوقالعاده دقیق از این روستا با خطای کمتر از پنج سانتیمتر تهیه شده که براساس این نقشه آخرین وضعیت ساخت خانههای زیارت تا انتهای سال ۹۸ مشخص و وضعیت احداث بنا بر روی نقشه تثبیت میشود.
کنعانی گفت: با نهایی شدن این نقشه دیگر کسی نمیتواند مدعی شود که سازه مسکونی خود را در سالیان گذشته بنا کرده است و به این ترتیب امکان برخورد قانونی تقویت میشود.
محمدرضا کنعانی همچنین گفت: با پیادهسازی وضعیت فعلی ساختمانهای زیارت بر روی نقشه ماده ۵۶ مشخص میشود که کدام یک از بناها در داخل طرح هادی و مستثنیات و کدام بنا در مناطق ممنوعه و حفاظت شده قرار دارد.
سرپرست دفتر فنی، امور عمرانی، حملونقل و ترافیک استانداری گلستان هم گفت که روستای زیارت گرگان نیاز مبرم به متولی و مدیر واحدی برای پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز دارد.
عفت همدم افزود: نظارت و پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز در روستای گردشگری زیارت با فعالیت چند دستگاه مانند امور اراضی و منابع طبیعی کارساز نیست و به نتیجه مطلوب نمیرسد.
بر اساس اطلاعات دریافتی ۳۲۰ هکتار از محدوده مسکونی روستای زیارت در طرح هادی و مجاز قرار گرفته است و یک بلوک مسکونی مشتمل بر صدها منزل مسکونی به مساحت ۷۴ هکتار در بخش شمالی و یک بلوک مسکونی مشتمل بر چند صد منزل مسکونی در جنوب و شرق این روستا بهصورت غیرمجاز احداث شده است.
براساس آمار مدیریت امور اراضی گلستان، در روستای زیارت بیش از هزار و ۵۰۰ واحد غیرمجاز ساخته شده است که مجوز کمیسیون ماده یک تبصره یک جهاد کشاورزی را ندارند و ساخت آنها مربوط به قبل از دهه ۷۰ شمسی است.
روستای زیارت دارای ۹۰۰ هکتار زمین کشاورزی و مستثنیات است که بیشتر این زمینها شیب ۱۲ تا ۱۵ درصدی دارند و باید به باغ تبدیل شوند تا از فرسایش خاک جلوگیری شود.
روستای زیارت در ارتفاع هزار متری از سطح دریا از شمال به ناهارخوران و ارتفاعات بندسر و خمامشهر، از شرق به ارتفاعات خالدره، از غرب به ارتفاعات مازوآش، ادیم و کمرسر و از جنوب به آبشار و ارتفاعات پوشیده از جنگل محدود میشود.
برای تثبیت آثار باستانی و تاریخی استان گلستان، بافت قدیمی و زیبای روستای زیارت در فهرست آثار ملی کشور با شماره ۵۰۳ ثبت شد.
روستای گردشگری زیارت با ۴۷۸ واحد مسکونی روستایی دارای یکهزار و ۹۶۴ نفر جمعیت در دهستان استرآباد جنوبی از توابع بخش مرکزی گرگان واقع است و از آبشار زیبا، چشمه آبگرم، رودخانه، امامزاده و همچنین بافت قدیمی و تاریخی برخوردار است.
پرونده ساختوساز غیرمجاز زیارت گرگان به دلیل اهمیت تاریخی و طبیعی این روستا و گستردگی ابعاد تخلفات، در کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری در حال پیگیری است، اما با وجود همه تلاشها اثری از توقف ساختوساز در روستای زیارت دیده نمیشود.
راه برونرفت از ناپایداریها در روستای زیارت داشتن برنامههای راهبردی میان مدت و کوتاه مدت با تأکید بر توسعه و تقویت طرحهای بومگردی اجرای طرحهادی و تفصیل واقعی و ساماندهی دقیق بر ساختوسازها اعم از مجاز و غیرمجاز، اجرای مهندسی رودخانه، مقاومسازی ساختمان، تقویت و حمایت جدی از اقتصاد و معیشت پایدار ساکنان است.