امروز : سه شنبه, ۹ بهمن , ۱۴۰۳ - 29 رجب 1446
حجم آب رودخانههای گلستان برای احیای خلیج گرگان کافی نیست
میرمحمد غراوی روز یکشنبه در جلسه مدیریت یکپارچه خلیج گرگان اظهارداشت : این زیستگاه آبی در وضعیت بحرانی قرار دارد و مهم ترین راه احیای آن تبادل آب بین دریا و خلیج است.
وی بیان کرد: طبق مصوبه یک ماه قبل کمیسیون تالاب های کشور باید مطالعات احیای خلیج گرگان تا پایان شهریور ماه تکمیل شده و نظر نهایی به کمیسیون تالاب ها ارسال گردد.
مشاهدات خبرنگار ایرنا نشان می دهد که در فصل تابستان به دلیل برداشت بی رویه و غیرمجاز آب رودخانه های منتهی به خلیج گرگان برای مصارف کشاورزی به خصوص کشت شالی، خروجی آب این رودخانه ها در مصب به حداقل ممکن می رسد.
استاندار گلستان چندی قبل گفته بود که حیات استان منوط به نجات خلیج گرگان و تزریق آب به این پهنه آبی پس از انجام مطالعات کارشناسی است.
به گفته هادی حق شناس کاهش منابع آب ورودی به خلیج گرگان و پسروی ناشی از آن سبب شده تا از مجموع مساحت ۴۰ هزار هکتاری خلیج گرگان تاکنون هشت هزار هکتار خشک شود که ادامه این روند همه بخشهای استان گلستان را به دلیل فراهم کردن زمینه بروز ریزگرد تهدید می کند.
وی افزود: برخی کارشناسان معتقدند که احیای خلیج گرگان فقط با ورود آب امکان پذیر است و باید تمام دستگاه های متولی به دنبال یافتن چاره برای رساندن آن به این پهنه در حال خشکیدن باشند.
خلیج گرگان که در سده های پیشین با برخورداری از آب فراوان زمینه ایجاد بندرگاه هایی چون گز و ترکمن را فراهم کرده و بر رونق و شکوه این مناطق افزوده بود، چند سالی است گرفتار چالش هایی از جمله خشکسالی شده که شتاب بخشیدن به احیای آن موجب توسعه اقتصادی و گردشگری و زیست محیطی منطقه خواهد شد.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.
خلیج گرگان از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی – غربی است.
احیای خلیج گرگان , تالاب میانکاله , خلیج گرگان , قرهسو , گرگانرود , لپو زاغمرز , میرمحمد غراوی , نکارود
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.