به پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما خوش آمدید معرفی و یا تبلیغ رویدادهای علمی و کسب و کارها به معنای تائید آنها نیست در مورد صحت آنها جویا شوید

چرا دو شیر در حال انقراض زاد و ولد نمی‌کنند؟ - پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) می فرماید:
۞ هر مسلمانی درختی بنشاند یا کشته‌ای بکارد و انسان یا پرنده یا چارپایی از آن بخورد، برای او صدقه محسوب می‌شود ۞
Wednesday, 15 January , 2025
امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ - 16 رجب 1446
شناسه خبر : 6617
  پرینتخانه » حیات وحش و تنوع زیستی تاریخ انتشار : 08 مهر 1399 - 14:42 | 992 بازدید | ارسال توسط :
«هیرمان» و «ایلدا» در باغ وحش ارم

چرا دو شیر در حال انقراض زاد و ولد نمی‌کنند؟

دو شیر ایرانی پس از سال‌ها به ایران بازگشتند، اما در حال حاضر هر دو قلاده شیر نر و ماده بنا به دلایل ژنتیکی اجازه تکثیر ندارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما به نقل از خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شیر ایرانی با نام علمی Panthera leo persica, زیرگونه‌ای از شیر‌هایی است که در گذشته به دلیل فراوانی زیاد، در دشت‌های کشور زندگی می‌کرد و در حقیقت، نماد ملی ایرانیان بوده است که پس از نگرانی‌های چند ساله مبنی بر انقراض شیر ایرانی در کشور، بازگشت دو قلاده نر و ماده آن، تحت عنوان هیرمان و ایلدا، در سال گذشته، امید به دیدن این گونه جانوری در کشور، دوباره زنده شد.

در هشت دهه گذشته بود که شیر ایرانی منقرض شد و از آن زمان تاکنون، این موضوع با حاشیه‌های زیادی روبرو بوده است؛ به طوری که اگرچه برخی از افراد، علت عمده این انقراض را شکار‌های تفریحی شاهزادگان قاجار می‌دانند، امّا کارشناسان حوزه محیط زیست، به جز این دلیل، آلودگی آب، نبود طعمه جانوری مناسب و نابودی زیستگاه را برای این مهم عنوان کرده اند.

امیر الهامی، مدیر باغ وحش ارم، در گفت وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با وجود دو قلاده شیر نر و ماده در باغ وحش ارم اظهار کرد: در حال حاضر، دو قلاده شیر نر و ماده ایرانی در باغ وحش ارم نگهداری می‌شوند که به دنبال پیگیری‌های باغ وحش ارم و مدیریت شرکت ارم سبز، انتقال این شیر‌ها در سال ۹۸ انجام شد؛ به طوری که در اردیبهشت ماه سال گذشته، شیر نر (هیرمان) , از بریستول انگلستان و شیر ماده (ایلدا) در خردادماه، از دوبلین ایرلند به باغ وحش ارم تهران منتقل شدند.

وی بیان کرد: با توجّه به این که باغ وحش ارم، عضو اتحادیه باغ وحش‌های اروپایی یا EAZA است، مطابق با توصیه‌های EEP برای نگهداری شیر ایرانی، توافق‌هایی صورت گرفت و طی یک بازدید از باغ وحش ارم در چند سال گذشته، استاندارد‌هایی مبنی بر این که جایگاه نگهداری این شیر‌ها باید دارای مشخصات خاص و زیرساخت‌هایی باشد، استاندارد‌هایی برای این منظور به ما ارائه شد.

مدیر باغ وحش ارم تصریح کرد: پس از ساخته شدن جایگاه، بازرسان اتحادیه باغ وحش‌های اروپا به ایران آمدند و از این جایگاه بازدید و آن را تایید کردند که خوشبختانه, این موضوع منجر به انتقال هر دو قلاده شیر ایرانی در بهار سال گذشته به کشور شد که در حال حاضر نیز در باغ وحش ارم نگهداری می‌شوند.

الهامی با اشاره به تاریخچه شیر ایرانی گفت: ۱۱۰ سال پیش بود که دولت ایران حدود ۱۰ قلاده از شیر‌های ایرانی را به انگلستان هدیه داد که بدنبال آن، این شیر‌ها در آن کشور تکثیر شدند و در حال حاضر نیز، در باغ وحش‌های اتحادیه اروپا به صورت پراکنده زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: ۸۰ سال قبل، شیر به طور کامل در کشور منقرض شد و از آن زمان به بعد هیچ گونه شیری در کشور زندگی نکرده است تا این که موفق شدیم دو قلاده از این گونه جانوری را به کشور منتقل کنیم و در حال حاضر نیز، تعدادی از این شیر‌های آسیایی در ایالت گجرات هند زندگی می‌کنند.

مدیر باغ وحش ارم تصریح کرد: شیر ماده (ایلدا) حدود ۴ سال سن و شیر نر (هیرمان) حدود ۹ سال سن دارد که در حال حاضر در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و این شیر‌ها بر اساس قوانین و مقررات اتحادیه باغ وحش‌های اروپایی برای گونه‌های انتقال یافته به کشور‌های دیگر، تحت نظر هستند؛ به طوری که سلامتی آن‌ها به طور مرتب پایش و هرچند وقت یک بار، وضعیت سلامتی آن‌ها بررسی و مورد پرسش قرار می‌گیرد که ما این کار را از طریق فرم‌های ارسالی از سوی اتحادیه انجام می‌دهیم.

الهامی در پایان با اشاره به وضعیت سلامت دو شیر انتقال یافته به باغ وحش ارم تاکید کرد: در حال حاضر، هر دو شیر نر و ماده در سلامت کامل به سر می‌برند و خوشبختانه هیچ گونه مشکلی ندارند؛ به طوری که هر یک از آن‌ها به صورت روزانه, ۱۰ کیلو غذا می‌خورند و در هفته، پنج روز تغذیه می‌شوند که این روند در تمامی باغ وحش‌های جهان عادی است.

وی در پایان, با اشاره به تکثیر این گونه جانوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر، دو قلاده شیر نر و ماده بنا به دلایل ژنتیکی اجازه تکثیر ندارند.

نویسنده : پایگاه خبری تحلیل زیست سیما | منبع خبر : حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.