به پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما خوش آمدید معرفی و یا تبلیغ رویدادهای علمی و کسب و کارها به معنای تائید آنها نیست در مورد صحت آنها جویا شوید

تدوین برنامه حفاظت از گونه در معرض انقراض «بالابان» در همدان - پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) می فرماید:
۞ هر مسلمانی درختی بنشاند یا کشته‌ای بکارد و انسان یا پرنده یا چارپایی از آن بخورد، برای او صدقه محسوب می‌شود ۞
Wednesday, 15 January , 2025
امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ - 16 رجب 1446
شناسه خبر : 5740
  پرینتخانه » همدان تاریخ انتشار : 17 تیر 1399 - 20:22 | 542 بازدید | ارسال توسط :
برنامه حفاظت از «بالابان»

تدوین برنامه حفاظت از گونه در معرض انقراض «بالابان» در همدان

معاون محیط طبیعی اداره ‌کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: با توجه به مشاهده جوجه‌آوری گونه در معرض انقراض «بالابان» در محیط زیست این استان، برنامه حفاظت و حراست از این گونه در حال تدوین است.

ه گزارش ایرنا، مهدی صفی خانی بیان کرد: گونه بالابان یک گونه شکاری از تیره شاهین سانان است که این پرنده شکاری از شمال چین تا اروپای مرکزی قابل مشاهده است.

وی اضافه کرد: این گونه مهاجر در برخی از مکان ها که احساس امنیت کند اقدام به جوجه آوری می کند و به تازگی و برای نخستین بار شاهد جوجه آوری این گونه در معرض انقراض در طبیعت همدان بودیم.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: بنابراین چارچوب ها و برنامه هایی برای حفاظت و حراست از این گونه در معرض انقراض در حال تدوین است تا بتوان از انقراض این پرنده کمیاب جلوگیری کرد.

صفی خانی اظهار داشت:  تیم های یگان حفاظت محیط زیست در سرشماری آخر تابستانه وحوش در همدان پرواز یک جفت بالغ بالابان به همراه جوجه ها را شاهد بودند که امید می رود با اتخاذ برنامه های راهبردی بتوان شمار این پرنده را در استان افزایش داد.

وی وجود این پرنده را در کنترل آفات و انواع و اقسام جوندگان که به عنوان آسیب برای مردم به شمار می رود موثر دانست و گفت: گونه بالابان مورد علاقه برخی «قوش بازها»  بوده بنابراین آنها اقدام به زنده گیری این پرنده می کنند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان، تهدیدات پیش روی این پرنده در معرض انقراض را افزایش زنده گیری، تخریب زیستگاه این حیوان، استفاده بی رویه از مواد شیمیایی و آفت کش ها در مزارع و تاثیر آن در بدن این گونه جانوری عنوان کرد.

۳۱۵ گونه جانوری تاکنون در همدان شناسایی و ثبت شده است.

نویسنده : پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | منبع خبر : ایرنا
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.