به پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما خوش آمدید معرفی و یا تبلیغ رویدادهای علمی و کسب و کارها به معنای تائید آنها نیست در مورد صحت آنها جویا شوید

نهال حرا در ۱۰۰ هکتار از سواحل هرمزگان کاشته می‌شود - پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما
پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) می فرماید:
۞ هر مسلمانی درختی بنشاند یا کشته‌ای بکارد و انسان یا پرنده یا چارپایی از آن بخورد، برای او صدقه محسوب می‌شود ۞
Monday, 9 September , 2024
امروز : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳ - 6 ربيع أول 1446
شناسه خبر : 6266
  پرینتخانه » هرمزگان تاریخ انتشار : 23 مرداد 1399 - 21:15 | 475 بازدید | ارسال توسط :
نهال حرا

نهال حرا در ۱۰۰ هکتار از سواحل هرمزگان کاشته می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان گفت: امسال نهال حرا در ۱۰۰هکتار از سواحل این استان کاشته می شود و اکنون جمع آوری بذر این گونه دریایی آغاز شده است.

امید ذاکری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: جمع آوری بذر حرا تا اوایل شهریورماه سال جاری ادامه دارد و کاشت نهال نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

وی بیان داشت: ساکنان شهرستان های قشم، بندرخمیر، سیریک، جاسک، بندرلنگه و کولغان بندرعباس با مجوزی که دریافت کردن اند، بذر درختان حرا را برداشت و نهال تولید می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان خاطر نشان کرد: این گونه نهال‌ها پس از رشد تا ارتفاع ۲۰ تا ۳۰سانتی متر برای کاشت به سواحل، دهانه رودخانه و محل جزر و مد دریا منتقل می‌شود.

ذاکری اظهار داشت: حرا از گونه‌های درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس، زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است و نقش مهمی در حفظ محیط دریایی دارد.

وی یادآور شد: طرح تولید و کشت نهال حرا از سال ۷۰ در هرمزگان آغاز و تا کنون افزون بر ۱۰میلیون نهال در سواحل این استان کاشته شده است.

جنگل‌های حرا بر روی خاک‌های لجنی ناشی از رسوب خاک‌های حاصل از فرسایش سواحل رشد می‌کند و با جزر و مد آب در دریا شناور می‌شوند و این ویژگی راز شگفتی جنگل‌های اسطوره‌ای حرا است.

هرمزگان با سطح بیش از ۲۰ هزار هکتار بیشترین سطح جنگل های حرا را در کشور دارد، جنگل های منحصر به فرد حرا، زیستگاه پرندگان، حشرات، دو کفه ای ها و محلی امن برای تخم ریزی آبزیان به ویژه میگو است به طوری که ۵۰ درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی می کنند.
جنگل های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه، گل های خوشه ای زرد رنگ می دهند و از آخر مرداد بذر آن برای تولید نهال از این درختان برداشت می شود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها انجام می شود.

نویسنده : پایگاه خبری تحلیلی زیست سیما | منبع خبر : ایرنا
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.